s
 
 

Този сайт използва бисквитки, за да подобри ефективността си. Ако продължите, вие се съгласявате, с нашата политика за ползване на бисквитки

Съгласен съм

Фокус групи и маркетингово проучване за Боженци

27 Dec 2016

В края на 2016 година Moby2 проведе четири фокус групи за Елви ООД – компанията, която стои зад успешната марка на млечни продукти „Боженци“.

Целта на фокус групите беше дълбочинен качествен изследователски анализ, при който да се съберат данни за нагласите на подбрани на случаен принцип групи от хора. Процесът на записване в изследването за млечните продукти на Елви ООД се случва чрез Фейсбук кампания. Участници са „феновете“ на българското кисело мляко, които се включват доброволно.

Във фокус групата бяха зададени въпроси на участниците, които да се дискутират свободно с цялата група. Проучването е насочено към това да даде обратна връзка на производителя по отношение на адекватна маркетинг политика, брендинг, промяна на дизайн, опаковка или други елементи, подготовка на рекламни материали като клипове, дигитален маркетинг в бъдеще и други. Изследването се посрещна много позитивно и прецизно установи нагласите на клиентите. Често се използва като метод в маркетинга за проучване на желанията и мненията на хората за продукт, реклама, опаковка и други. Целта е получаване на обратна връзка за даден нов продукт или за подобряване/реновиране на вече наложил се на пазара.

Виж също: "Четири маркетинг-месеца за Елви ООД"


 
 
Четири маркетинг-месеца за Елви ООД
Moby2 проведе първото глобално проучване в областта на плетивата
X