s
 
 

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие. Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване в сайта на Moby2.
Ако натиснете бутона Приемам всичкo, ще дадете съгласието си за Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките на Moby2

Съгласен съм

Стискаме си палци проекта eTourist.pro да стане част от програма „Хоризонт 2020“

02 Mar 2018

                Проектът eTourist.pro е едно от последните попълнения в иновативните предложения на Моби2.

                Идеята, заложена в този проект, е вдъхновена от нарасналата необходимост и търсене на мултифункционална дигитална платформа, която да инспирира и организира нашата почивка както в страната, така и в чужбина. Мотивацията ни да разработваме продукт, именно в сферата на туризма е, че наблюдаваме трендовете, които са актуални в момента. Трендовете са, че пътуващите хора все по-често търсят локации, които не са обект на масов туризъм и искат да се докоснат до особеностите на местата и местното им население по директен начин – чрез комуникация. Нараства и необходимостта от високотехнологично развити платформи, които да предлагат нужното ниво на инкорпорираните услуги и опции, за да са конкурентни на дигиталния пазар.

                Основен фокус на платформата ще бъде фактът, че ще предоставя поле за индивидуално представяне на отделни общини/институции, които ще могат да публикуват своето съдържание и да подобрят нивото на туризма в собствения си регион. Малкият и среден бизнес също ще има поле за реклама в нашата платформа, което ще повиши както растежа, така и имиджа на всяка включила се компания.

                Платформата eTourist.Pro съчетава и развива в себе си следните основни процеси:

                Exploring – събира и адаптира информация, история, мултимедия за всеки един от обектите и услугите, които се предоставят – изготвяне на маршрути, предложения за отсядане/хотели, удобни полети;

                Learning – чрез съвкупност от информация за историята, културата и забележителностите на отделните местности, платформата ще мотивира в туристите желание да научат повече за местата и хората от първо лице. Благодарение на индивидуалните презентации на всяка община, така ще се запази автентичността, изразенa в особеностите на бита, обичаите и историята.

                Saving – за разлика от наличните към момента платформи, които ограничават резултатите от търсене на хотели и транспорт, eTourist.Pro ще предоставя опции, обновявани в реални време, за удобни места за спане, които не биха попаднали в големите приложения, придвижване и полети от и до избраните от туриста локации. Така, в една платформа ще се комбинират всички необходими стъпки за създаването на план за пътуване, което от своя страна ще пести както време, така и пари за потребителя.

                Human to human – платформата ще мотивира поддържането на комуникацията между пътуващите и местните, за да се избегне усещането, че зад софтуера не стои нищо повече от машина. Напротив, платформата комбинира множество от индивидуални личности, комбинирани в екипи в институциите и местния бизнес, които ще са в основата на натрупване на информация, и които ще са лицата на локациите и забележителностите;

                Multiplicate – най-важният елемент от идеята на проекта е всеобхватната интегрираност на информация, продукти и услуги, която има не само културно значение за развитието на неизследвани до момента туристически обекти, а успява да предвиди индивидуалната потребност на всеки турист по пътя на планиране на пътуването – платформата предоставя опцията през едно приложение да се планира цялото пътуване и оставя на туриста единствено задачата да се възползва от хубавите преживявания.

                Платформата е насочена към хора, които се стремят към неконвенционален туризъм, искат да организират пътуванията си самостоятелно и независимо, и да се отклонят от масовия туристически поток, за да слеят с местната обстановка по неподправен начин. eTourist.Pro ще разреши икономическите проблеми, които стоят пред бизнеса в момента като ще насърчи локалния малък и среден бизнес да повиши качеството на услугите си и му предостави достъп до богата мрежа от потребители. Ще преодолее социалните бариери като ще свърза хората с хора, обръщайки внимание на изследването на пренебрегвани до момента локации с културна и историческа значимост.

                След проведена дистанционна консултация с европейския депутат г-н Андрей Новаков, с любезното съдействие на народния представител г-н Николай Сираков, на която беше представен eTourist.pro, той високо оцени иновацията и даде своите препоръки за кандидатстване по програмата Хоризонт 2020. В тази връзка беше подадено проектно предложение за финансиране на eTourist.Pro по Инструмента за малки и средни предприятия към програмата „Хоризонт 2020“. Кандидатурата беше подадена на 07. Февруари 2018 г. и очакваме одобрение в срок до три месеца.

                eTourist.Pro се развива и в различни Общини на територията на България – за момента има изградена платформа за общините Вършец, Берковица, Годеч и Дряново. Водят се преговори със София, Велико Търново, Габрово, Кърджали и Благоевград. Платформата не се ограничава само на територията на България и се очаква нейната експанзия и в Италия, където в момента се организира имплементация на платформата във Верона и Венеция.


 
 
И Дженерали България се присъедини към семейството на eCompany.pro
Моби2 България ООД – вече с ново име!
X